FILIALA JUDEȚEANĂ CONSTANȚA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Ședința de lucru a Consiliului Director al Filialei județene Constanța a ACoR

Miercuri, 29 iunie 2022, începând cu ora 11:00, în cadrul Bibliotecii Județene „I.N. Roman” Constanța a avut loc ședința de lucru a Consiliului Director al Filialei județene Constanța a ACoR.
Ca urmare a discuțiilor purtate în cadrul ultimei ședinței de lucru, care l-a avut ca invitat pe domnul Ion Bobe, director al Camerei de Conturi Constanța, au fost transmise invitații către reprezentanții compartimentelor de Contabilitate și Impozite și Taxe din cadrul UAT-urilor de pe raza județului, aceștia luând de asemenea parte în cadrul acestei ședințe.
     Aceștia au venit pregătiți cu spețe care au fost dezbătute și discutate în cadrul ședinței, un bun exemplu de schimb de experiențe. De asemenea, spețele cu referire la debite, amenzi care nu pot fi încasate, persoane insolvabile, persoane care nu au bunuri ce pot fi urmărite sau executate, etc., vor fi centralizate de către serviciul de audit din cadrul filialei județene ACoR, în vederea emiterii unor proceduri de lucru pentru veniturile proprii ale UAT-urilor care sunt greu de încasat. După centralizarea spețelor cu care primăriile se confruntă în activitățile lor, acestea vor fi prezentate și discutate într-un grup de lucru cu reprezentanți de la nivelul Camerei de Conturi Constanța, stabilindu-se niște procedurile de lucru, care vor fi transmise către toate comunele județului Constanța în vederea aplicării unitare.