FILIALA JUDEȚEANĂ CONSTANȚA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Programul Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei

Luni, 31 mai 2021, Asociația Comunelor din România, reprezentată prin doamna Mariana GÂJU, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța, prim-vicepreședintele ACoR și președintele Filialei Județene Constanța a A.Co.R., a participat online, la lansarea lucrărilor pentru Programul Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19 – ”DIN GRIJĂ PENTRU COPII”, ședință organizată de Guvernul României.

La lansarea Programului au participat dl. Florin CÎȚU, prim-ministrul României, dna. Raluca TURCAN, ministrul muncii și protecției sociale, dna. Mădălina TURZA, consilier de stat, reprezentanți ai Asociației Municipiilor din România și reprezentanți ai Uniunii Naționale a Consiliilor Județene.

Scopul programului este să analizeze efectele pandemiei COVID-19 asupra copiilor în plan psiho-emoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţa domestică.

Doamna Mariana GÂJU și-a exprimat deschiderea Asociației pentru acest program, subliniind importanța stării atât fizice cât și psihice a copiilor și nevoia de doctori și psihologi în școlile din mediul rural.

Puteți urmări o parte din eveniment AICI.