FILIALA JUDEȚEANĂ CONSTANȚA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Concurs adresat colectivităților locale din România

Ambasada Franței în România a lansat recent cea de-a treia ediție a concursului de bune practici „Orașe durabile”, concurs adresat colectivităților locale din România pentru a promova inițiative care se înscriu într-o dinamică de dezvoltare durabilă și de tranziție ecologică în următoarele domenii:

1) gestionarea deșeurilor, eficacitate energetică și economie circulară;
2) mobilitate urbană;
3) apă și canalizare;
4) reconversie urbană și reabilitarea patrimoniului.

Cererea de proiecte se adresează colectivităților locale din România: județe, municipii, orașe, comune care au realizat sau vor iniția un proiect inovator legat de dezvoltarea durabilă a teritoriului lor.

În cadrul acestei cereri, veți putea depune proiecte efectiv realizate (în perioada 2017-2021), în curs de realizare sau care sunt suficient de mature pentru a beneficia de cofinanțare europeană.

Colectivitățile locale pot intra în această competiție în una din cele două categorii:
– Orașe și comune;
– Județe și municipii.

Colectivitățile declarate câștigătoare la edițiile precedente (2018 și 2019) ale concursului „Orașe durabile”, pentru ediția din 2021 nu vor putea depune dosare pe aceeași temă pentru care au fost deja premiate.

Dosarul depus trebuie să cuprindă formularul de candidatură, completat cu informații sintetice despre colectivitate, proiect și bugetul acestuia.

La finalul selecției, juriul va reține 2 proiecte câștigătoare.

Colectivitățile locale câștigătoare vor beneficia de:
– acoperire mediatică și recunoașterea proiectului lor la scară națională;
– facilitarea contactului cu parteneri francezi implicați în proiecte și demersuri similare;
– sub rezerva evoluției condițiilor sanitare – organizarea unei călătorii de studii în Franța, în colectivități de referință din punct de vedere „orașe durabile”.

Dosarele vor fi trimise până vineri, 3 septembrie 2021 pe adresa de email: gouvernance@institutfrancais.ro.

Mai multe detalii despre acest concurs, găsiți accesând acest  link.

DESCĂRCAȚI FORMULARUL DE ÎNSCRIERE ȘI DOCUMENTUL „A 3-A EDIȚIE A CONCURSULUI DE BUNE PRACTICI PRIVIND ORAȘUL DURABIL, DESTINAT COLECTIVITĂȚILOR LOCALE DIN ROMÂNIA”. În acest document veți găsi structurile eligibile, ariile tematice, în ce constă premiul, conținutul dosarului și procedura de selecție.