FILIALA JUDEȚEANĂ CONSTANȚA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Conferința Națională “Mecanisme integrate în procesul de inserție socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție”

În perioada 16-18 iunie, are loc în comuna Pădureni, județul Vaslui Conferința Națională “Mecanisme integrate în procesul de insertie socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție”, organizată de Federația Internațională a Comunităților Educative din România (FICE) în parteneriat cu Consiliul Judetean Vaslui, Primăria Comunei Pădureni, Direcția General de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui și Asociația Comunelor din România. 

      Doamna primar Mariana Gâju, în calitate de prim-vicepreședinte ACoR este prezentă la acest eveniment. Aceasta a adus în atenția celor prezenți un discurs cu tema “Integrarea Tinerilor pe Piața Muncii – O Preocupare Permanentă a Administrației Publice Locale.” “Tinerii reprezintă o resursă importantă pentru compensarea deficitului de lucrători cu care  se  confruntă  România în ultimii ani, în condițiile în care rezolvarea problemelor tinerilor de integrare pe piaţa muncii se poate transforma într-o „oportunitate economică” pentru întreaga societate românească. Soluțiile pentru nevoile tinerilor în ceea ce privește incluziunea lor pe piaţa muncii ţin fie de responsabilitatea autorităţilor de la nivel central/local, fie de implicarea şi acţiunea individuală.”, a concluzionat aceasta. 

      Evenimentul continuă seria de manifestări inițiate de FICE România și partenerii săi, inclusiv în perioada pandemiei de COVID 19 făcând cunoscute preocupările constante ale acestora în domeniul protecției și promovării drepturilor copilului din România și se adresează profesioniștilor din domeniul protecției copilului, din educație, sănătate, justiție, reprezentanților autorităților locale în scopul îmbunătățirii și profesionalizării serviciilor educative, de sănătate și protecție specială destinate copiilor.

      Printre cei prezenți se numără: 

  • Prof. Toma Mareș – Președinte FICE România
  • Prof. Dumitru Buzatu – Președinte Consiliul Județean Vaslui
  • Prof. Gabriela Crețu – Vicepreședinte FICE România și Senator PSD în legislatura 2020 – prezent
  • Asist. Univ. SNSPA Vișinel Costel Bălan Vicepreședinte Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție
  • As. Soc. Dragoș Andrei Cazacu – Director general DGASPC Vaslui Temistocle Diaconu – Primar Comuna Pădureni