FILIALA JUDEȚEANĂ CONSTANȚA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Săcele

Comună membră ACoR din 05.07.2018

Prin HCL nr. 25 din 05.07.2018 comuna Săcele a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Situata la aproximativ 12 km sud de Cetatea Histria, zona comunei Sacele, fost Peletlia, a facut parte din teritoriul Cetatii. Cetatea Histria a fost fondata la sfarsitul secolului VII i. Hr., ca port pe tarmul actualei lagune Sinoe - fost golf deschis la mare, de catre colonistii din Milet, dobandind in perioada greaca si elenistica un rol important in Pontul Euxin din punct de vedere economic. Date istorice cu privire la anul infiintarii comunei Sacele nu se cunosc cu exactitate, ele pierzindu-se in negura vremii. Cert este faptul ca satul Sacele dateaza inca din antichitate, acest lucru fiind demonstrat de vestigiile romane si grecesti descoperite de-a lungul timpului in zona:

  • apeducte descoperite dupa cutremurul din 1941;

Localizata la jumatatea distantei dintre Constanta si Tulcea, comuna Sacele face parte din zona litoralului romanesc, riveran Marii Negre, pe o lungime de 24.5 km - in lungul grindului Chituc, cu toate implicatiile care decurg de aici ca potential de dezvoltare si necesitate de protectie a cadrului natural.
    Teritoriul comunei Sacele este limitrof unor zone de protectie (de diferite grade), a cadrului natural:

  •  la est - Rezervatia Biosferei Delta Dunarii - Grindul Chituc (de interes mondial) si litoralul Marii Negre (de interes national),
  •  la nord - peisajul lacustru lstria - Nuntasi - Tuzla,
  •  la sud - lacul Tasaul (de interes regional).

Nu are o stemă aprobată prin H.G.

Ion OPREA

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.primariasacelect.ro
 E-mail: primariasacele@yahoo.com
 Telefon: +40 723.322 269