FILIALA JUDEȚEANĂ CONSTANȚA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Tuzla

Comună membră ACoR din 11.10.2004

Prin HCL nr. 147 din 11.10.2004 comuna Tuzla a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Istorici dobrogeni precum Gheorghe Andronic sau Andrei Radulescu aratau ca: ”pe malul romanesc al Marii Negre, intre Calatis si gurile Dunarii, in afara de histria si Tomis au mai existat si alte colonii, printre care si Stratonis”. Acesti istorici sustin ca ratiunea prezentei grecesti in acest cadru geografic deosebit de primitor o aflam in ”beneficiile pe care natura locului le ofera: schimbul intens de marfuri cu populatia locala si exploatarea agricola”. (Andrei Radulescu - Istoria Dobrogei)
Un alt sustinator al infiintarii de catre greci a cetatii Stratonis este Radu Vulpe, care citand izvoare mai vechi, vorbeste despre asezari grecesti intre care si Stratonis. Istoricul considera ca aceste cetati apartineau scitilor plugari, fiind escale grecesti prin care localnicii isi vindeau produsele agricole.

Comuna Tuzla este situata la extremitatea central estica a judetului, pe litoralul Marii Negre, la 25 km de municipiul Constanta.

Comuna Tuzla se invecineaza la nord cu orasele Techirghiol si Eforie Sud, la vest cu comuna Topraisar, la sud-vest cu comuna 23 August, la sud-est cu Costinesti, iar la est cu apele Marii Negre.

La 3-4 km sud-est de localitatea Tuzla, linia tarmului, aproape rectilinie, formeaza un puternic intrand in mare, denumit Capul Tuzla. Pe faleza ce se inalta la 30 m deasupra nivelului marii. se afla un vechi far.

Nu are o stemă aprobată prin H.G.

Taner REȘIT

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.primaria-tuzla.ro
 E-mail: primariatuzla2007@yahoo.com
 Telefon: +40 241 747 178